Escobar: Partnerët ndërkombëtarë po kanë probleme në komunikim me Kurtin

I dërguar special i ShBA-së për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, e ka pranuar edh një herë se kane probleme me kryeministrin e vendit, Albin Kurti.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Escobar tha se partneriteti mes dy vendeve nuk depërton përmes një njeriu apo një partie në Kosovës, teksa tha se problemin me komunikim e kanë edhe partnerë të tjerë, jo veç ShBA-ja.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

“Mirëpo, më duhet të them që aktualisht kemi probleme në komunikim me kryeministrin [e Kosovës, Albin Kurtin]. Dhe jo vetëm ShBA-ja, është problem që e ka Kosova edhe me BE-në, NATO-n, Mbretërinë e Bashkuar dhe më shumë partnerë, përfshirë Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut”.

Ai ka thënë se komunikimi me Kosovën ka qenë shumë i mirë në të kaluarën dhe shpreson që e njëjta situatë do të jetë edhe në të ardhmen.

I pyetur pse nuk po e viziton edhe Maqedoninë e Veriut, ai ka thënë se situata në Kosovë është “e tmerrshme, prandaj më duhet ta vizitoj Kosovën”.REL

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.