Edhe pas zgjedhjeve të së dielës, lira turke vazhdon rënien

Lira e Turqisë mbahet afër nivelit më të ulët dy mujor, obligacionet e saj sovrane në dollarë ranë dhe kostoja e sigurimit të ekspozimit ndaj borxhit të vendit u rrit pas zgjedhjeve të së dielës.

Aksionet turke ranë gjithashtu, me indeksin kryesor bankar që ra me më shumë se nëntë për qind.

Lira ishte në 19.66 për dollar në orën 10:34 GMT, pasi arriti në 19.70 në tregtimin e mëparshëm, më e dobëta që nga niveli më i ulët rekord prej 19.80 që goditi në mars të këtij viti pas tërmeteve vdekjeprurëse, ka raportuar Al Jazeera, transmeton Express.

Bursa e Stambollit po tregtohej më shumë se dy për qind më e ulët, pasi një rënie e mëparshme prej 6.38 për qind shkaktoi një ndërprerës në të gjithë tregun.

“Ky është një zhgënjim i madh për investitorët që shpresojnë për një fitore të kandidatit të opozitës Kilicdaroglu dhe kthimin në politikën ekonomike ortodokse që ai premtoi,” tha Hasnain Malik, kreu i kërkimit të kapitalit në Tellimer.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.