E dini si të keni një komunikim të mirë me vjehërrit tuaj?

Marrëdhëniet me vjehrrit mund të jenë sfiduese, të shkaktojnë siklet dhe të prishin lidhjen mes një çifti. Këtu, ne do të ndajmë disa këshilla për të ndihmuar në zbutjen e situatës.

Pranoni se është një kohë tranzicioni
Fakti që një fëmijë është në një lidhje afatgjatë, martohet ose krijon familjen e tij është një moment i rëndësishëm tranzicioni për familjen e tij bërthamore. Si çdo ndryshim, ky transformim është sfidues dhe kërkon kohë për t’u pranuar.
Prandaj, jini të durueshëm me vjehrrit tuaj dhe gjithashtu me veten tuaj. Mos pretendoni se gjithçka është e thjeshtë dhe perfekte që në fillim. Merreni lehtë dhe lejojini vetes të njiheni me këta njerëz (dhe lërini t’ju njohin ju).

Përcaktoni rolet
Konflikti mund të lindë nëse rolet tuaja nuk janë të përcaktuara mirë dhe ju merrni role që nuk ju korrespondojnë. Që në fillim, të dy duhet ta dini se, për të krijuar një jetë së bashku, duhet t’i jepni përparësi roleve tuaja.

Flisni me partnerin tuaj

Të jetosh me vjehrrit mund të jetë një çështje që krijon shqetësimin më të madh. Mund të jetë gjithashtu një burim i mundshëm konflikti. Për këtë arsye, është e rëndësishme që ju dhe partneri juaj të flisni për këtë së bashku, të negocioni dhe të bini dakord. Kuptoni se sa e rëndësishme është për ju të gjithë të jetoni të lumtur së bashku. Mendoni se sa herë do të takoheni dhe sa fleksibël janë këto kohë. Bini dakord deri në çfarë mase jeni të gatshëm të ndani njëri-tjetrin me familjet tuaja përkatëse.

Ofroni përzemërsi dhe respekt

Të shkosh mirë me vjehrrit nuk do të thotë se duhet të bëhesh miq dhe të besuar të mëdhenj. Në realitet, mund të ketë ose nuk mund të ketë një afinitet, kështu që mos u bëni presion të panevojshëm ndaj vetes ose atyre.

Për të bashkëjetuar të lumtur, gjithçka që ju nevojitet është përzemërsia dhe respekti. Këtë mund ta tregoni me gjeste të vogla. Për shembull, duke qenë i sjellshëm në ndërveprimet tuaja, duke shmangur temat e diskutueshme, duke bashkëpunuar në shtëpi ose duke ofruar ndihmë në atë që mund të kontribuoni kur ndani kohën tuaj.

Krijoni lidhjet tuaja

Marrëdhëniet mes vjehrrave dhe nuses dhe dhëndërve dhe vjehrrave priren të kenë një shtyp shumë të keq. Prandaj, është më mirë të përgatiteni për më të keqen. Disi, merret si e mirëqenë se do të ketë rivalitete dhe mosmarrëveshje dhe se bashkëjetesa do të jetë një proces i hidhur.

Për këtë arsye, duhet të përpiqeni të kultivoni lidhjen tuaj me ta. Mund të jetë aq e thjeshtë sa të jesh i vëmendshëm ndaj tyre, të bësh një telefonatë në ditëlindjen e tyre ose të pyesësh për ditën e tyre. Në të vërtetë, vetë-zbulimi dhe ndarja ndihmojnë në ndërtimin e intimitetit emocional dhe lidhjeve

Jini të sigurt

Meqenëse këto janë marrëdhënie veçanërisht të ndërlikuara, duhet të jeni të sigurt. Ky stil komunikues do t’ju lejojë të vendosni kufij të shëndetshëm nëse mendoni se vjehërrit po ju ofendojnë. Gjithashtu do t’ju ndihmojë të shprehni mendimet dhe kërkesat tuaja me vendosmëri dhe respekt. Është veçanërisht e dobishme për zgjidhjen e konfliktit. Thënë kështu, mund të jetë e nevojshme të punohet më parë.

Për të shmangur debatet, shpesh mund të lejoni që komentet lënduese t’ju kalojnë. Por, në fund të fundit vetëm sa ju bëjnë të inatosur dhe situata do të bëhet më e vështirë. Përndryshe, ju mund të zgjidhni të ankoheni te partneri juaj. Megjithatë, kjo i vendos ata në pozitën e vështirë të ndërmjetësimit mes jush dhe prindërve të tyre.

Kujdesuni për shëndetin tuaj mendor

Mirëkuptimi me vjehërrit nuk lidhet vetëm me mënyrën se si ata sillen me ju dhe ju me ta. Në realitet, duhet të ketë komunikim të mirë mes jush dhe partnerit tuaj dhe ju duhet të dini se si të menaxhoni një sërë aftësish personale. Nëse disa nga këta elementë mungojnë, mund të kërkoni ndihmën e një profesionisti.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.