Dr. Fauci: Vaksinimet e detyruara bënë më shumë dëm se mirë!

Ish-kryepidemiologu i Shtëpisë së Bardhë tha dje se detyrimet për vaksinat Covid që ai mbronte me forcë gjatë mandatit, kanë shkaktuar humbjen e besimit të popullatës te injeksionet dhe me shume dëm se perfitime.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Duke pranuar fajin në një intervistë mediatike, Dr Anthony Fauci tha se politikat rezultuan anti-produktive dhe prodhuan më shumë skeptikë se mbështetës të tyre.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

Fauci është tërhequr tashmë nga mandati në Shtëpinë e Bardhë, ku ishte një nga më të paguarit e administratës me rroge rreth $400,000 në vit.

Dr Fauci ka qenë një nga mbështetësit më të zëshëm të vaksinimit të detyruar prej vitit 2020.

Por megjithë deklaratën e tij të fundit, SHBA përsëri u kërkon të huajve që vizitojnë vendin provë vaksinimi.

Duke folur për politikat e detyrimit Fauci tha për rrjetin New York Times: “Besoj se në mënyrë paradoksale kishte dhe njerëz të pavendosur për vaksinimin, të cilët nisën të mendojnë, ‘Përse po më detyrojnë ta bëj këtë? Kjo u kthye në kundër-produktive”

Tashmë edhe vaksinimet për sëmundje që konsideroheshin më parë vrasëse, kanë rënëndjeshem në SHBA që prej detyrimit të kohës së Faucit, qoftë dhe per vaksinat e lisë e poliomielitit dhe sëmundjeve të tjera.

Përqindja e fëmijëve amerikanë që regjistroheshin në kopshte ku kërkohej vaksinim për linë, rubela e të tjera, në vitin 2021-22, ra me 90 përqind.

Shumë ekspertë besojnë se detyrimi i injeksioneve Covid nxiti hezitimin ndaj politikave qeveritare shëndetësore.

Dhe në fakt vaksinat e shpërndara në publik në kohë rekord, u reklamuan fillimisht nga qeveria si ndaluese të infektimit dhe transmetimit, por tashmë është bërë e qartë se vaksinimi nuk parandalon infektimin.

Edhe pse Fauci nuk lëshonte vetë mandatet federale të detyrimit të vaksinimit në vendet e punës dhe shkollat, ai i bënte jehonë urdhrave të administratës shëndetësore duke bindur amerikanët se ishte ai arkitekti, shkruan rrjeti britanik Daily Mail.

Detyrimi federal i vaksinimit në SHBA është hequr në shumicën e rasteve pas dhjetra mijëra padive të ngritura në vend, për dëmtime të të gjitha llojeve nga injeksionet.

Urdhri i president Joe Biden që të gjithë punonjësit e administratës të jenë të vaksinuar u bllokua muajin e kaluar nga gjykata e lartë e SHBA, siç ishte bllokuar një urdhër i ngjashëm për punonjësit e sektorit privat në fillim të 2022. /Daily Mail

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.