Doko: Llojllojshmëria është përparësi e jashtëzakonshme, dhe jo handikap i shoqërisë sonë

Kur flasim për të drejtat e bashkësive joshumicë në shumë segmente vendi ynë shërben për shembull pozitiv në rajon, por edhe më gjerë, tha zëvendësministri për sistem politik dhe marrëdhënie mes bashkësive, Xhabir Doko në konferencën “Bashkësitë joshumicë në rrugën drejt integrimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në BE – mundësi dhe sfida në procesin negociues” në organizim të “Koalicionit të organizatave qytetare – Forumi i bashkësive joshumicë në Republikën e Maqedonisë së Veriut”.

Doko foli në temën “Sfidat për realizim të të drejtave dhe pjesëmarrjes inkluzive të bashkësive joshumicë”, duke i cekur strategjitë qeveritare dhe poltikat pozitive të cialt kontribuojnë për përmirësim të të drejtave të bashkësive joshumicë.

“pa dyshim edhe më tej ekzistojnë sfida dhe qëllime, ndërsa ne jemi të bindur se me këmbëngule dhe qëndruehsmëri do të realizojmë rezultate të më të dukshme”, theksoi Doko, duke shtuar se llojllojshmëria është përparësi e jashtëzakonshme, dhe jo handikap i shoqërisë sonë.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.