Diplomacia e re, Osmani: Deri dje shkonim nëpër qendra ndërkombëtare dhe qaheshim, tani menaxhojmë konflikte

“Deri dje diplomacia jonë ishte diplomaci e ankesës. Të shkoni nëpër qendra ndërkombëtare të qaheni për problemet që keni, për fqinjët që u bënë telashe dhe të kërkoni ndonjë ndihmë prej tyre. Tash unë menaxhoj raporte në mes Azerbejxhanit dhe Armenisë, Moldavisë dhe rajonit të Trasnitrisë

Jemi palë në vendimmarrje. Prandaj OSBE është e jashtëzakonshme si mundësi për shtetin dhe politikën tonë të jashtme”.

Këto komente kryesuesi i OSBE-së dhe Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani i ka bërë në në Auditoriumin e Institutit BIRC, i mbajtur dje në hapësirat e Universitetit të Tetovës (UT), në temën “A po na ik treni drejt BE-së?”.

Kryediplomati Osmani është shprehur optimist sa i përket rrugëtimit drejt BE-së.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.