Cili shtet ka internetin më të shpejtë në botë?

Një analizë e shpejtësive të internetit në 220 vende dhe territore në mbarë botën zbuloi se Evropa ishte më e mirë se Amerika, por jo më e mirë se disa pjesë të Azisë, ndërsa Afrika ishte në fund.

Tajvani është në krye të botës kur bëhet fjalë për shpejtësinë e internetit. Këtë e tregojnë të dhënat për vitin 2023 të publikuara nga British Cable.

Shpejtësia mesatare e shkarkimit të të dhënave në Tajvan është 153.51 Mbps, pak përpara Francës së vendit të dytë me 152.45 Mbps.

Tajvani ishte gjithashtu në krye të kësaj liste vitin e kaluar, kujton Statista, duke theksuar përparimin e shpejtë të bërë nga Tajvani. Në atë kohë, ai vend kishte një shpejtësi mesatare shumë më të ngadaltë prej 135.88 Mbps.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.