Bytyqi: TVSH-ja për energjinë elektrike gradualisht do të kthehet në 18 përqind

Tatimi mbi vlerën e shtuar (TVSH) për energjinë elektrike do të rritet gradualisht, vendim do të marrim deri në fund të qershorit, tha zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi.

Ai deklaroi se norma e TVSH-së 10% për energjinë elektrike gradualisht do të kthehet në 18% dhe se analizat për këtë janë në fund.

Ai sqaroi se EMV i bën propozim EVN Home dhe më pas Komisioni Rregullativ do të marrë vendim, i cili pritet të bëhet i ditur në fund të qershorit.

“Kemi një muaj e gjysmë përpara dhe nuk varemi vetëm nga prodhuesit vendas të energjisë elektrike. Ashtu siç ishte një vit e gjysmë i fundit, kështu do të vazhdojë dhe vendimet do të jenë në favor të qytetarëve”, tha Bytyqi.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.