Burdushi kërkoi që ta shtynte shkuarjen në burg, Gjykata i jep përgjigje

Gjykata Themelore në Prishtinë ia ka refuzuar kërkesën Hysri Peqanit i njohur si “Burdushi” për shtyrjen e ekzekutimit të vendimit me burgim.

Burime të “Betimit për Drejtësi” nga Gjykata Themelore e Prishtinë kanë konfirmuar se kërkesa e mbrojtjes së Burdushit është refuzuar.

Durim Osmani, avokati i Peqanit, ka konfirmuar për “Betimi për Drejtësi” se kërkesa për shtyrjen e ekzekutimit të vendimit është refuzuar.

“Po, iu ka refuzuar kërkesa”, ka thënë Osmani për “Betimi për Drejtësi.

Mbrojtja e Hysri Peqanit i njohur si “Burdushi”, kishte kërkuar shtyrjen e vuajtjes së dënimit me burg për 6 deri në 12 muaj.

Hysri Peqani më 10  janar 2023 ishte dënuar me 4 vjet e 6 muaj burgim, 42 mijë euro gjobë dhe ishte urdhëruar konfiskimi i pasurisë në vlerë mbi 2 milionë euro.

Këtë vendim, Gjykata e Apelit e kishte vërtetuar më 5 qershor 2023 për veprat penale: “Ushtrim të kundërligjshëm të veprimtarisë mjekësore ose farmaceutike”, “Mashtrim”, “Shpëlarje parash” dhe “Armëmbajtje pa leje”.

Procesi gjyqësor ndaj Burdushit ka zgjatur 2 vjet e 2 muaj, ndërsa aktakuza ishte ngritur më 15 shtator 2020.

Në çështjen penale ndaj tij ishin dëgjuar një sërë dëshmitarësh, dëshmitë e të cilëve ishin ndaluar të publikoheshin deri në përfundimin e gjykimit.

 

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.