Bujar Osmani sot për vizitë në Gjeorgji si kryesues i OSBE-së

Kryesuesi i OSBE-së dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, nga dita e sotme nis vizitën në Kaukazin e Jugut. Vizitën katërditore në Gjeorgji, Azerbajxhan dhe Armeni, Osmani do ta nisë nga Tbilisi.

Në agjendë Ministri Osmanit ka takime me përfaqësuesit më të lartë shtetëror të Gjeorgjisë, Presidenten Salome Zurabishvili dhe Kryeministrin Irakli Garibashvili. Përveç takimit, Osmani dhe Ministri i Punëve të Jashtme të Gjeorgjisë, Ilia Darçiashvili, do të kenë edhe një deklaratë të përbashkët për media.

Kryesuesi Osmani do t’i përcjellë Gjeorgjisë mesazhin për rëndësinë e rolit të Gjeorgjisë si vend pjesëmarrës i OSBE-së, i cili është vend kyç për iniciativat ndërrajonale, dhe porosinë se OSBE-ja do të vazhdojë të ofrojë mbështetje thelbësore në zbatimin e angazhimeve në tre dimensione, që do të kontribuojë në zbatimin e procesit të reformave të brendshme.

Osmani do të bisedojë edhe me Delegacionin e Asamblesë Parlamentare të OSBE-së nga Kuvendi i Gjeorgjisë, si dhe me përfaqësues të sektorit civil dhe të pakicave kombëtare. Në kuadër të vizitës, së bashku me Misionin Monitorues të Bashkimit Evropian në Gjeorgji, Osmani do të zhvillojë takime në terren me qytetarë nga rajonet e prekura për të mësuar më shumë për sfidat me të cilat ballafaqohen vet ata.

Vizita e Osmanit vazhdon në Baku të Azerbajxhanit, ku do të zhvillojë edhe takime me kreun e shtetit. Osmani do ta përfundojë agjendën për Kaukazin e Jugut në Armeni.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.