“Boll më”, OKB bën thirrje për armëpushim të menjëhershëm në Gaza

Krerët e të gjitha agjencive kryesore të OKB-së kanë lëshuar një deklaratë të rrallë të përbashkët duke bërë thirrje për një “armëpushim të menjëhershëm humanitar” duke thënë “Boll më!”.

“Për gati një muaj, bota ka parë situatën e shpalosur në Izrael dhe territorin e pushtuar palestinez në tronditje dhe tmerr nga numri i jetëve të humbura dhe të copëtuara”, thotë OKB-ja.

Krerët e organizatave duke përfshirë UNICEF-in, OBSH-në, Programin Botëror të Ushqimit, si Save the Children, përshkruan humbjen “e tmerrshme” të jetëve nga të dyja palët dhe kërkuan lirimin pa kushte të pengjeve të marra nga Hamasi.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.