Bllaca ’99 / Miftari: E vështirë të përshkruhet ajo që unë kam parë!

Në ditën kur u shënua 24 vjetori i eksodit “Bllaca ‘99”, historian Naser Miftari në një prononcim për indeks.mk ka folur rreth fakteve historike dhe rëndësisë së kësaj ngjarjeje.

Ai ka thënë se kjo ngjarje është ende e freskët në memorien e shqiptarëve dhe si e tillë nuk guxon të harrohet.

Në prononcimin e tij për indeks.mk, Miftari për herë të parë ka zbuluar se në atë periudhë si aktivist në organizatën “El Hilal”, ka deportuar dhe ka arritur të jetë pjesë e atyre që sado pak ka ndihmuar qytetarët e ardhur nga Kosova.

Thotë se ajo që ka parë është e paharueshme dhe njëkohësisht edhe e papërshkrueshme.

Miftari i emocionuar thotë se nga regjimi i Millosheviqit që në opinion njihet si “kasapi i Ballkanit” kanë pësuar fëmijët, pleqtë, gratë po edhe personat që kanë qenë të shturar në spitale thotë se nuk janë kursyer.

Për më tepër, ndiqeni prononcimin e profesorit Naser Miftari

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.