Besimi për pagat në sektorin publik: Po bëhet zgjidhje sistematike për paga adekuate…

“Ashtu siç kemi bërë me pagën minimale, ashtu siç kemi bërë me pensionet, kështu edhe me këtë. Kjo është e rëndësishme për të punësuarit në administratë që të kenë paga adekuate, të kenë sistem që i ndjek zhvillimet ekonomike dhe puna e tretë, të jenë të barabartë për të gjithë”.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Këtë e tha mes tjerash ministri i Financave Fatmir Besimi në lidhje me rritjen e pagave në sektorin publik. Ai deklaroi se po përpilohet zgjidhje ligjore që do të jetë sistematike.

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 1180x200

“Është me rëndësi që të ketë një zgjidhje sistematike, të qëndrueshme, që do të vlejë për të gjithë në sektorin publik dhe çështje që do të zgjidhet në mënyrë që nuk do të ketë nevojë çdo 6 muaj të negociohet me sindikatat, por përkundrazi të ketë zgjidhje që çdo vjet do të vlejë në suaza të ligjit dhe në suaza të marrëveshjes së përgjithshme kolektive”, tha mes tjerash Besimi./TV21/

PROGRAM I PAGUAR POLITIKË 300x250

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.