Bekteshi: Ngrijnë dhe ulen për 13% çmimet e produkteve higjienike

Me propozim të Ministrisë së Ekonomisë, Qeveria e RMV-së në seancën e sotme do të miratojë Vendim me të cilin do të përcaktohen çmimet më të larta me pakicë të produkteve higjienike.

Sipas vendimit, përcaktohen çmimet më të larta të letrës higjienike, pecetave të lagura, pelenave për fëmijë dhe të rritur (pelenat) dhe pecetave higjienike që janë aplikuar më 20 mars në tregtinë me pakicë, çmimet e të cilave janë ulur me 13%.

“Ky vendim është marrë sipas analizave të bëra në Ministrinë e Ekonomisë, duke marrë parasysh të dhënat nga Drejtoria doganore. Çmimet e letrës higjienike varionin nga 94,8 denarë deri në 343,3 denarë, nga 1 mars deri më 24 mars 2023 çmimi varion nga 94,8 denarë deri në 205 denarë, ndërsa me TVSH të llogaritur nga 11 denarë deri në 241 denarë, ndërsa 85% e letrës higjienike importohet”.

“Çmimi i pecetave të lagura është 94,6 denarë në janar, 94,5 denarë në shkurt dhe 83,2 denarë në mars 2023. Taksa e rregullt doganore është 6%. Pelenat për fëmijë dhe të rritur (pelenat) variojnë nga 36 denarë për copë deri në 1600 denarë për kuti, ndërsa pamponat higjienike variojnë nga 27,9 deri në 63,56 denarë për copë. Dogana e rregullt është 6%”, tha ministri Bekteshi.

Ai shtoi se vendimi për peceta higjienike është marrë kryesisht për shkak se Ligji për uljen e TVSH-së për këto produkte ende nuk është miratuar në Kuvend.

Ky vendim hyn në fuqi pas publikimit nga Gazeta Zyrtare./Telegrafi/

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.