Bekteshi: Masat që i jep Qeveria kanë filluar të japin rezultat, ka ulje të inflacionit

Të dhënat më të reja të Entit Shtetëror të Statistikës tregojnë se ka ulje të inflacionit në krahasim me muajt paraprak dhe ulje më të madhe në krahasim me tetorin e vitit të kaluar kur në përgjithësi filluan të rriten çmimt në shtetin tonë edhe të produkteve ushqimore edhe të energjensave, vlerësoi sot ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi.

“Inflacioni në krahasim me muajin e njëjtë të vitit të kaluar është 14,7 për qind dhe i ka 2 për qind ulje nëse e krahasojmë me shkurtin. Më e rëndësishme është se ka ulje në pjesën e transportit dhe në pjesën e ushqimit që do të thotë se masat të cilat i merr Qeveria kanë filluar t’i japin rezultatet e tyre”, tha Bekteshi në deklaratën pas takimit me importuesit e frutave dhe perimeve në Ministrinë e Ekonomisë.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.