Ademi: Marrëveshja e Ohrit në Kushtetutën aktuale garanton konsensualitet

Nënkryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, deputeti Arbër Ademi në emisionin “Click Plus” në TV21, duke folur për aktualitetin politik në vend, mestjerash tha se Marrëveshja e Ohrit në Kushtetutën aktuale garanton konsensualitet dhe si rrjedhojë, kritikoi idenë e kandidatit për president nga opozita, Arben Taravari, për një Kushtetutë të re.

“Çka është diçka që vlen të debatohet është koncepti i shtetit qytetar të cilën e promovon z.Taravari, pra Marrëveshja e Ohrit dhe gjitha ajo çfarë është sanksionuar me Marrëveshjen e Ohrit, pra e ka zhbërë në një situatë të këtillë paraprake, pra koncepti qytetar si i tillë promovohet edhe nga qarqe nacionaliste te pala maqedonase, Koncepti maqedonas, koncepti qytetar i promovuar nga Koncepti maqedonas, Petar Bogoevski apo siç quhet ai”, tha Ademi.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.