Abazoviq mbërrin në Prishtinë

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq ka arritur në Prishtinë, ku do të qendrojë deri të shtunën.

Gjatë qëndrimit të tij, ai do të takohet me liderë të institucioneve shtetërore, kryeministrin e vendit Albin Kurti, presidenten Vjosa Osmani si dhe me zyrtarë të tjerë.

Në takimin ndërmjet dy kryeministrave, Dritan Abazoviq dhe Albin Kurtin do të nënshkruajnë marrëveshjen bilaterale për korridorin e qiellit të hapur, me të cilin parashihet lejimi i shfrytëzimit të hapësirës ajrore të Malit të Zi nga aeroplanët që fluturojnë nga Aeroporti i Prishtinës.

Abazoviq do të takohet edhe me drejtues të partive opozitare.

Kryetari i AKB-së, Agim Shahini në një konferencë për media ka thënë se vizita e Abazoviqit ka karakter ekonomik dhe politik.

“AKB-ja ka rritur komunikimin me Malin e Zi, me qëllim të rritjes së bashkëpunimit ekonomik. Vizita ka karakter ekonomik, politikë dhe kulturor, e që do të organizohen 20 aktivitete për datat 13, 14 dhe 15 prill”, ka thënë Shahini.

Sipas tij, kryeministri malazez do të bëjë vizita në disa biznese vendore.

“Ishim ditë më herët në vizitë në Mal të Zi dhe kemi ngritur problemet e disa çështjeve. Janë rritur investimet nga dy anët. Do ta nënshkruaj një marrëveshje me AKB-në dhe do të ketë disa vizita me bizneset në Kosovë dhe Shqipëri”, ka shtuar ai.

Gjithashtu, ai ka njoftuar se Abazoviq do të promovojë një libër e do të nderohet me titullin Honoris Causa.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.