A po zbrazet bateria e telefonit tuaj më shpejt se më parë – këto janë gabimet që i bëni gjatë karikimit

Bateria e telefonit tuaj ka një jetëgjatësi, ashtu si çdo pjesë tjetër e teknologjisë.

Pyesni veten pse bateria e telefonit tuaj nuk zgjat aq sa dikur?

Nëse i kushtoni vëmendje, do të vini re se bateria zbrazet më shpejt kur nuk e përdorni telefonin.

Është zhgënjyese, veçanërisht nëse po përpiqeni ta kaloni ditën me një tarifë të vetme!

Lajmi i mirë është se ka mënyra të thjeshta për t’u kujdesur më mirë për telefonin tuaj dhe për të zgjatur jetën e tij.

Liberty Title ka renditur disa gabime që mund të bëhen gjatë karikimit të telefonit tuaj, të cilat mund të shkurtojnë jetën e smartfonit tuaj.

Telefonin e lini ta karrikoni gjatë tërë natës

Keni dëgjuar për njerëz që i lënë telefonat në prizë gjatë natës. Kjo është një ide e keqe. Nëse e karikoni telefonin gjatë natës, bateria mund të mbinxehet dhe të dëmtohet përgjithmonë.

Kur telefoni juaj është i ndezur dhe po karikohet, ai merr energji nga priza e murit, e cila e shndërron atë në energji elektrike për të ngarkuar baterinë. Ky proces krijon nxehtësi dhe nëse telefoni juaj është në një këllëf ose në një sipërfaqe të butë si shtrati ose jastëk, ajo nxehtësi nuk mund të “shpëtojë”. Kjo mund të shkaktojë mbinxehje të telefonit dhe mund të dëmtojë baterinë.

Një arsye tjetër për të mos e lënë telefonin inteligjent në karikues gjatë natës është se mund të shkurtojë jetëgjatësinë e baterisë. Kur e karikoni telefonin gjatë natës, e karikoni plotësisht, gjë që nuk është e nevojshme. Një karikim i pjesshëm është gjithçka që ju nevojitet për ta mbajtur baterinë tuaj të shëndetshme dhe karikimi i vazhdueshëm i saj në 100 për qind mund të shkurtojë jetën e saj. Pra, për ta mbajtur telefonin tuaj të shëndetshëm dhe për të shmangur dëmtimin e baterisë, mos e lini në karikues ndërsa flini.

Karrikoni telefonin tuaj në temperatura ekstreme

Është joshëse të karikoni telefonin tuaj në një ditë të nxehtë vere, por kjo mund të bëjë më shumë dëm sesa dobi.

Nëse jetoni në një vend ku temperatura rritet rregullisht në 32 gradë Celsius ose më shumë, investoni në një kondicioner për të mbrojtur telefonin tuaj. Nëse kjo nuk është e mundur, të paktën mos e lini të shtrirë në diell për periudha të gjata kohore gjatë ditës.

Nga ana tjetër, ka temperatura të ulëta. Ndonëse mund të duket sikur mund t’i jepni baterisë energji shtesë, të ftohtit ekstrem e zbraz baterinë tuaj më shpejt se temperaturat normale. Pra, ndërsa karikimi në dimër mund të duket si një ide e mirë, mendoni përsëri nëse kjo do të thotë ta lini telefonin tuaj jashtë për orë të tëra në një kohë. Nëse duhet ta mbani telefonin me vete, mbajeni në një xhep të brendshëm ku nxehtësia e trupit tuaj do ta mbajë atë të mos ftohet shumë.

Nuk po përdorni karikuesin origjinal të telefonit tuaj

Ju mund të mendoni se do ta karikoni telefonin tuaj më shpejt duke përdorur portin USB të një laptopi ose televizori, por kjo nuk do të ndodhë. Karikuesi që vjen me telefonin tuaj është projektuar që të funksionojë më mirë me telefonin tuaj dhe përdorimi i çdo gjëje tjetër mund të dëmtojë baterinë. Nëse bateria juaj është dëmtuar, mund të keni probleme me karikimin ose mirëmbajtjen e një baterie tashmë të ngarkuar.

Nëse keni një iPhone të Apple, duhet të përdorni karikuesin që keni ardhur me të, jo një kabllo tjetër USB ose përshtatës. Ju mund të mendoni se nuk do të ketë rëndësi, por ka. Përdorimi i ngarkuesit të gabuar mund të dëmtojë baterinë tuaj dhe të bëjë që ajo të mos mbajë kapacitetin e saj për aq kohë. Përveç kësaj, nëse përdorni një kabllo karikimi me cilësi të dobët ose të dëmtuar, mund të dëmtojë gjithashtu telefonin tuaj.

E karrikoni telefonin inteligjent shumë shpesh

Bateria e telefonit tuaj ka një jetëgjatësi, ashtu si çdo pjesë tjetër e teknologjisë. Sa më shumë ta karikoni, aq më e shkurtër do të jetë jetëgjatësia e tij. Por ka më shumë. Sa më shumë të ngarkoni baterinë e telefonit tuaj, aq më shpejt do të shkarkohet. Pra, nëse do të jeni jashtë për një kohë të gjatë dhe duhet ta karikoni telefonin tuaj deri në 80 për qind, vazhdoni dhe bëjeni; por nëse është një udhëtim i shkurtër dhe gjithçka që nevojitet është një energji shtesë 10 për qind? Mos u shqetësoni ta karikoni derisa të ktheheni.

Përdorni telefonin tuaj gjatë karikimit

Nuk rekomandohet përdorimi i telefonit gjatë karikimit, pasi kjo mund të ndikojë në procesin e karikimit dhe mund të dëmtojë telefonin tuaj. Kur përdorni telefonin gjatë karikimit, po përdorni baterinë dhe po e karikoni në të njëjtën kohë. Kjo mund të lodhë baterinë dhe të shkurtojë jetën e saj. Me pak fjalë, është më mirë të shmangni përdorimin e telefonit gjatë karikimit për ta mbajtur pajisjen në gjendje të mirë.

Konkluzioni

Siç mund ta shihni, është e lehtë të gaboni kur karikoni telefonin tuaj. Por nëse e dini se çfarë duhet të bëni dhe shmangni të gabuarat, mund të siguroheni që bateria juaj të zgjasë një kohë të gjatë, gjë që do t’ju ndihmojë të përdorni telefonin për më gjatë.

Pra, herën tjetër që ju duhet të karikoni pajisjen tuaj, merrni parasysh këto këshilla. /Telegrafi/

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.