A është kjo fruta më e shëndetshme në botë? Ja çfarë thonë ekspertët dhe çfarë këshillash kanë

Guava është një dhuratë e vërtetë e natyrës që na jep klima mesdhetare

Shkencëtarët nga Instituti Kombëtar Indian i mbështesin përfundimet e tyre me fakte dhe i konsiderojnë guavat si frutën më të dobishme në botë.

Guava preferohet nga nutricionistët dhe shkencëtarët në mbarë botën. Sekreti qëndron në sasinë e madhe të vitaminës C.

Shkencëtarët kanë zbuluar se guava përmban pesë herë më shumë acid askorbik sesa limoni.

Guava gjithashtu përmban shumë antioksidantë që nxisin rigjenerimin e qelizave, që do të thotë se ato e rinojnë moshën tonë, transmeton Telegrafi.

Një frutë përmban nga 50 deri në 112 kalori dhe një sërë lëndësh ushqyese. Ku përfshihet vitamina C, kaliumi, fibrat dietike, vitamina A dhe folate.

Në kombinim me vitaminën C, rezulton të jetë një ndihmë e vërtetë për sistemin imunitar, shumë sëmundje tërhiqen, por kështu është nëse hani guava rregullisht.

Një guava është sa një dardhë, por ka erë si agrume, dhe kjo nuk është për t’u habitur, sepse përmban shumë vitaminë C. Tuli i frutës ka një shije të ëmbël dhe të thartë, në varësi të shkallës së pjekurisë, mund të jetë e thartë ose, anasjelltas, më e ëmbël.

Guava është e përhapur gjerësisht në vendet tropikale, është një frut tipik i Amerikës së Jugut, Afrikës dhe Azisë Juglindore, por mund të gjendet edhe në rajonin tonë në disa markete më të furnizuara. /Telegrafi/

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.