4 gjërat që mund t’ju çojnë në divorc

Martesa është periudhë e vështirë. Por rezulton se ka një numër të madh gjërash të habitshme që mund ta bëjnë edhe më të vështirë.

Ekspertët e marrëdhënieve i quajnë “faktorë të rreziku”. Ashtu si faktorët e rrezikut për sëmundjet e zemrës ose kancerin e gjirit, këto tipare rrisin shanset e një çifti për divorc.

Prindër të divorcuar-Divorci është më i zakonshëm tek fëmijët e prindërve të divorcuar.

Zakonet e alkoolit nuk përputhen me bashkëshortin tuaj-Studiuesit thonë se midis çifteve ku njëri ishte pijanec dhe tjetri nuk ishte, 45 deri 55 për qind u divorcuan përpara 10 vjetorit të tyre. Ndërkohë, kur të dy partnerët pinë – ose asnjëri nga partnerët nuk pinë, vetëm rreth 35 për qind e çifteve u ndanë.

Martesa në moshë të re-Sa më gjatë që prisni për martesë, aq më e fortë do të jetë lidhja juaj. Statistikat e fundit pikturojnë një pamje disi më komplekse të moshës ideale për t’u martuar; por lidhja në adoleshencë dhe në fillim të viteve të 20-ta ende duket se rrit rrezikun e divorcit.

Bukuria- Partnerët me pamje të mirë e kanë më të vështirë të qëndrojnë së bashku në një martesë. Atraktiviteti fizik lidhet me shanse më të larta për divorc. Njerëzit fizikisht tërheqës janë më të prekshëm ndaj tundimit.

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.