25 vjet – Kosova e Lirë/ Zejdi: Në këtë ditë historike dëshmojmë se vëllazëria e trupit kombëtar shqiptar ka një peshë të madhe

Në Akademinë Solemne “25 vjet – Kosova e Lirë” të organizuar me rastin e Ditës së Çlirimit të Kosovës, Skender Rexhepi – Zejdi, kryetar i Lëvizjes Populli, ka theksuar lidhjet e forta dhe solidaritetin midis shqiptarëve anë e mbanë kufijve. “Shqiptarët janë një trup i madh të ndarë në kufinj, por që reflektojnë në kohë dhe vend të ndryshëm,” tha Zejdi, duke vënë në dukje se festat dhe sfidat e një pjesë të popullit ndihen nga të gjithë.

Zejdi përkujtoi sakrificat e bëra gjatë luftës për çlirimin e Kosovës dhe rolin e rilindasve kombëtar në frymëzimin e brezave të rinj. Ai gjithashtu përmendi fillimin e çlirimit të shqiptarëve të Maqedonisë së Veriut nga nacionalizmi maqedonas, duke e cilësuar këtë si një zhvillim të rëndësishëm për të drejtat dhe liritë e shqiptarëve në rajon.

“Shqiptarët janë një trup i madh të ndarë në kufinj, por që reflektojnë në kohë dhe vend të ndryshëm, nëse një pjes e trupit dhemb e ndjejnë edhe shqiptarët e tjerë, e nëse ky trup feston edhe shqiptarët tjerë i bashkohen festës. Edhe ne jemi mbeldhur sot për të uruar ditën e çlirimit të Kosovës.
Kjo ditë nxorri në pah dhunën dhe terrorin serb, e dyta shqiptarët e bartën trimërinë e tyre dhe duke u ushqyer edhe me gjakun e ballit kombëtar, duke u frymëzuar me rilindasit kombëtar dhe duke e sjell në jetë dhe UÇK-në. Andaj ne sot këtu dëshomjmë se vllazëria e trupit tonë kombëtar ka peshë shumë të rëndësishme.
25 vite më vonë filloi dhe çlirimi i shqiptarëve të Maqedonisës ës veriut nga vazalët dhe nacionalizmi maqedonas”, tha Zejdi./Indeks.mk

Share

About Us

Follow Us

Copyright 2023. All Rights Reserved.