PORTAL INFORMATIV CONTACT MARKETING
Bogov: Tani për tani nuk palnifikohen masa të reja për mbrojtje nga kriza greke
Posted date: 07.07.2015
Banka Popullore e Republikës së Maqedonisë tani për tani nuk planifikon masa plotësuese për kursim të bankave të Maqedonisë nga kriza greke, deklaroi guvernatori Dimitar Bogov....
Bogov: Nuk ka nevojë për ndihmë të jashtme për shkak të krizës greke
Posted date: 06.07.2015
Bankat e Maqedonisë nuk kanë nevojë për ndihmë të jashtme që ta parandalojnë ndikimin eventual të krizës në Greqi, por qasja deri te instrumentet për ri financim të Bankës qendrore evropiane mund të shërbejë si përkrahje e mirë nëse nevojitet, konsideron guvernatori i Bankës popullore të Maqedonisë, Dimitar Bogov....
Ministria e Bujqësisë dhe USAID-i, garancione bankare për zhvillimin e bujqësisë
Posted date: 03.07.2015
Bashkërisht do të financohen mekanizma për garantim parcial të kredive përmes të cilave do të realizohet kreditimi i bujqve....
FMN për një javë do të inspektojë ekonominë e Maqedonisë
Posted date: 29.06.2015
Ekipi i Fondit monetar ndërkombëtar i kryesuar nga Xhesmin Rahman prej sot e deri më 8 korrik do të qëndrojë në Shkup, me qëllim të zbatimit të Kontrollit vjetor të ekonomisë së Maqedonisë....
Neziri: Bashkëpunimi rajonal, kusht qenësor për stabilitet afatgjatë
Posted date: 19.06.2015
„Këmbimi tregtar midis Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Bullgarisë është në nivel të mirë. Bullgaria është në vendin e gjashtë nga dhjetë vendet me të cilat kemi bashkëpunim më intensiv....
Rroga e 13 do të paguhet vetëm për anëtarët e sindikatave
Posted date: 16.06.2015
Edhe më andej do të paguhet K 15 ose rroga e 13 e punëtorëve në sektorin privat, por vetëm për ato që janë anëtar të sindikatave. Në disa raste, punëdhënësit privat, do të mund që pa u dënuar të mos paguajnë, nëse situata nuk ia lejon këtë gjë. ...
Kriza politike, Oda ekonomike nuk ka indikacione për pasoja të mëdha
Posted date: 28.05.2015
Krizën politike ta zgjidhin ata që e shkaktuan. Kështu deklaron kreu i Odës më të madhe ekonomike në vend, Branko Azeski. Edhe pse në opinion po qarkullojnë informacione për pasoja të mëdha ndaj ekonomisë për shkak të ngjarjeve politike, Azeski në deklaratën e parë pas një kohe të gjatë, tha se tani për tani, situata nuk është shqetësuese....