PORTAL INFORMATIV CONTACT MARKETING
Spasov nuk ka dijeni rreth ngecjes në zbatim të ligjit për honorarët
Posted date: 27.03.2015
Ministria e punës dhe politikës sociale nuk e di ku qëndron problemi dhe në cilat institucione ka ngecje në zbatimin e ligjit për honorar. Për ministrin Dime Spasov i cili është edhe koordinues i këtij projekti, ende është herët të thuhet pse punonjësit me honorar kanë probleme rreth pagesës së kontributeve për sigurim pensional dhe shëndetësor. ...
Stavrevski: Rusia është njëra prej partnerëve më të rëndësishëm politik dhe ekonomik
Posted date: 26.03.2015
Rusia mbetet njëra nga partnerët më të rëndësishëm politik dhe ekonomik të Maqedonisë, por ende ka hapësirë për avancimin e bashkëpunimit ekonomik. Eksporti në kontinuitet rritet, por jo me ritmin e dëshiruar, tha zëvendëskryeministri dhe ministër i Financave, Zoran Stavrevski, në shënimin e jubileut të 10-të të Odës ekonomike ruso-maqedonase....
Neziri: Miqësia me Turqinë bazë për bashkëpunimin ekonomik
Posted date: 24.03.2015
Marrëdhëniet tradicionale miqësore mes Maqedonisë dhe Turqisë janë bazë e shkëlqyer për përparim të bashkëpunimit në planin ekonomik, theksoi ministri i Ekonomisë Bekim Neziri...
Neziri në Turqi do të bisedojë për përfshirjen e Maqedonisë në TANAP
Posted date: 16.03.2015
Përfshirja e Republikës së Maqedonisë në gazsjellësin Trans-Anadoll TANAP do të jetë tema e takimit të ministrit të Ekonomisë Bekim Neziri me ministrin turk të Energjetikës Taner Jëlldëz në Stamboll....
Neziri: Përmes mbështetjes së punëdhënësve, deri në vende të reja të punës
Posted date: 12.03.2015
Ministri i Ekonomisë Bekim Neziri sot morri pjesë në Forumin me punëdhënës, që nën moton- “Me politika më të mira të mbështetjes-deri te më shumë punësime në sektorin e biznesit...
Xhumajlia prej nesër u ofrohet investitorëve të huaj
Posted date: 11.03.2015
Kombinati i Bujqësisë, Xhumajlija, që duhej të jetë investimi i madh i Subrata Roj i mbështetur nga Qeveria, prej nesër do t’u ofrohet investitorëve të huaj. Bëhet fjalë për sipërfaqe prej 4.435 hektarë truall shtetëror bujqësor....
Raport i FMN-së për Ballkanin Perëndimor
Posted date: 10.03.2015
Shtetet e Ballkanit Perëndimor arritën suksese të dukshme ekonomike gjatë 15 viteve të fundit, por duhet ta çojnë në fund kalimin drejt ekonomisë së tregut dhe të përgatiten për zhvillim. Kjo thuhet në raportin e FMN-së me titullin: Ballkani perëndimor - 15 vite tranzicion ekonomik....