PORTAL INFORMATIV CONTACT MARKETING
Vazhdon rënia e çmimeve të naftës në tregjet botërore
Posted date: 19.04.2019
Çmimet e naftës shënuan rënie edhe mëngjesin e kësaj të premte në tregjet botërore...
Drejtoresha e FMN: Eurozona e papërgatitur për krizën e radhës
Posted date: 29.03.2019
Drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) Christine Lagarde ka paralajmëruar sot se eurozona nuk është mjaftë e përgatitur që të ballafaqohet me krizën e radhës dhe i ka bërë thirrje zyrtarëve ta forcojnë sistemin bankar, në një konferencë në Paris. ...
Kush e “rrëzoi” euron? Nga vijnë dhe ku shkojnë paratë
Posted date: 27.03.2019
Në 19 dhjetor të vitit të kaluar, euro u këmbye me 122.69 lekë, duke arritur në nivelin më të ulët, që nga gushti 2008. Ndërsa për gjithë vitin kursi mesatar i këmbimit ishte 127.6 lekë, me një rënie prej 6.5 lekësh në raport me mesataren e një viti më parë, duke shënuar rënien më të madhe vjetore që nga 2004-a. ...
Java globale e parave
Posted date: 25.03.2019
Me atë rast do të organizohen një sërë aktivitetesh për përforcimin e vetëdijes për nevojën për arsimim më të madh financiar dhe promovim të përparësive për inkluzivitet më të madh financiar...
Çmimi i naftës prek nivelin prej 53 dollarë për fuçi
Posted date: 13.02.2019
Në një raport mujor, Organizata e Vendeve Eksportuese të Naftës (OPEC) tha se prodhimi i saj i naftës ra në pothuajse 800 mijë fuçi në ditë në muajin janar në 30.81 milionë fuçi në ditë. Kjo është ende pak se kërkesa që OPEC pret për mesataren e saj të naftës së papërpunuar për vitin 2019. ...
Euro përgjegjëse për rritjen e ekonomisë evropiane
Posted date: 28.01.2019
Agjencia e lajmeve “Sputnik” ka realizuar një intervistë me Nicola Borri, profesor i ekonomisë dhe financave në Universitetin LUISS të Romës, mbi statusin aktual të monedhës së përbashkët europiane, e cila i ka mbijetuar krizave të mëdha në dekadën e fundit. ...
Shprehjet frymëzuese në Forumin Ekonomik Botëror të Davosit
Posted date: 24.01.2019
Çdo vit, liderë nga e gjithë bota mblidhen në Davos, qytetin zviceran të mbuluar nga bora, për të prezantuar mendimet e tyre mbi gjendjen aktuale të çështjeve botërore. ...